храни богати на белтъци

Храни подходящи за белтъчен ден по време на 90 дневна диета

Белтъчен ден

В този ден може да хапвате всякакви ястия, приготвени от риба, месо, яйца, мляко и всякакви млечни продукти – кашкавал, сирене, извара, соя и продукти от соя. Може да хапвате и по една салатка, но със безскорбялни зеленчуци – спанак, домати, ряпа, зеле, краставици, чушки, червено цвекло, карфиол.

Би било хубаво времетраенето между отделните хранения да бъде минимум 4 часа и след 20 часа да не се храните. Дори и ако обядът ви е бил късен е хубаво да хапнете нещо малко за да бъдете сити.

Примерно меню

Закуска – Плодове от един вид . Много е важно да не смесвате плодовете – т.е. ако ви се хапва ябълка, изяжте две три и никакви други плодове.

Обяд – Парче варено или задушено месо. Месото трябва да бъде телешко, пилешко, свинско, заешко, говеждо, риба и рибни продукти, но е много важно да немазно. Ако в този ден не ви се яде месо може да хапвате 2 яйца или сирене. От диетата не се изключват кебапчетата и кюфтетата, така че ако ви се хапват, белтъчния ден е за това. Комбинирайте и с някаква салата – примерно стандартната си шопска салата с домати краставици чушки лук и сирене. Позволена е и филийка хляб, по възможност не бял и 300 мл. Зеленчуков бульон след сухата храна.

Вечер – повторете менюто от обяд, но двойно по малко като количество.

Рецепти за белтъчен ден